woensdag 3 januari 2007

Harlingen - Terschelling

Vrijdagochtend 29 december. Verzamelen in de koffiebar in Harlingen waar de boot om 9.45 vertrekt naar Terschelling. Mee (naast Diederik, Femke en ikzelf) zijn: Siebe, Gemma & Fleur, Jellie & Eric, Yvette & Paul en de ouders van Paul. We zijn maar net op tijd compleet voor de overtocht en Diederik rijdt de auto van Ilse aan boord. We moeten wel vechten om twee tafels naast elkaar, maar met wat eenvoudig geweld lukt het net.

Als we de haven uitvaren direct de eerste bestelling in de bar. Drie kersenbiertjes en vier juttenbittertjes, het is net tien uur in de ochtend en de stemming zit erin. Gelijk maar even bellen met Piet & Ineke, Fendi (hond met menselijke trekjes), Lou & Bep, die allemaal al op het eiland zitten om aan te kondigen dat we de boot hebben gehaald. We hebben er zin in!

Om iets voor half twaalf varen we de haven in, wat denk je? De vier mensen (en Fendi) van ons reisgezelschap die al op het eiland zijn staan ons niet eens op te wachten bij de boot…. Pas als de auto al van de boot af is en wij allemaal beginnen te lopen naar hotel NAP komen ze aansjokken met zijn vieren.

Kleine noot hierbij voor de mensen die niet helemaal op de hoogte van de familie van Diederik zijn: Deze vier personen hebben van hun leven 50% op Terschelling gewoond en gewerkt. 25% van de 50% die overblijft, besteden ze aan vakantie op Terschelling, dus als IEMAND iets afweet van boottijden, zowel vertrek als aankomst, zijn zij het wel! File en open brug zijn geen excuus, want het is een slordige 400 meter van het hotel naar de boot.

En wij maar denken dat we met spandoeken en luid gejuich en geklap zouden worden onthaald….

Geen opmerkingen: