zaterdag 27 januari 2007

Papa is terug!

En; mèt cadeautjes voor de kleine prinses. Femke kreeg dit prachtige kledingstuk, om al haar vriendjes en vriendinnetjes de ogen mee uit te steken.

Ook nog een prachtige dromenvanger. Het komt bij de indianen uit Noord Amerika vandaan. Indianen geloven dat het zelf maken en ophangen van een dromenvanger boven het bed nare dromen weert. Eeuwenlang al maken Indianenouders dromenvangers om boven het bedje van hun kinderen te hangen. Men gaat er van uit dat de hemel doorweekt is met dromen, goede dromen maar ook slechte dromen. Tijdens de nacht worden de nare dromen gevangen in het ‘web’ en volgens de legende glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Fijne dromen kunnen ongehinderd hun doorgang in het centrum van de dromenvanger vinden en treden daarmee het leven binnen van de dromer.

Vanaf nu kan de kleine Femke dus nog rustiger slapen en hoeft ze zich geen zorgen meer te maken over nare dromen. En mocht de dromenvanger ooit een keer niet optimaal functioneren, dan heeft ze altijd nog de GVR (Grote Vriendelijke Reus) die met zijn trompet de leuke en goede dromen de kamer van Femke in zal trompetteren.....

Geen opmerkingen: