zondag 18 februari 2007

Groene uil

Dit jaar weer heerlijk skiën, we hebben er vreselijk veel zin in. De afgelopen jaren gingen we altijd naar 'l Hibou Vert (de groene uil), een huis van kennissen, waar we dus gebruik van mochten maken als zij in Nederland zaten.

Het huisje waar we altijd zaten is een droomlocatie, met als enige nadeel dat je niet aan de piste zit. Omdat het huis voor permanante bewoning is ingericht, voelt het aan als thuis, met een open haard, boeken, foto-albums en grote voorraden eten en drinken standaard in huis. De regel is: je kan voorraad gebruiken, als je ook maar voorraad achter laat, ideaal dus als je eens midden in de nacht aankomt of insneeuwt. Dat laatste zou zomaar eens kunnen gebeuren gezien de ligging, het is zo goed als het laatste huis aan de kronkelweg naar boven in de vallei en ze willen nog wel eens nalaten om dit laatste stukje weg te strooien.

Nu voor het eerst weer eens een ander gebied. We zijn er wel ooit geweest, maar dat was echt lang geleden. Les Menuires, onderdeel van les 3 vallées. De spullen zijn zo goed als gepakt, de ski-box is getest, dus we zijn er bijna klaar voor.

En ondanks dat we er vreselijk veel zin in hebben, ons chalet een jacuzzi en een sauna heeft voor privé gebruik, toch zullen we de groene uil wel een beetje missen!

Geen opmerkingen: