vrijdag 16 februari 2007

Even chillen voor de TV

Als Femke naar de creche gaat, komt ze rond 9.30 daar binnen en gaat ze gelijk over in het kindergewoel. Dan is ze natuurlijk druk, druk, druk en heeft ze geen tijd om te slapen, want ze moet spelen en kwebbelen met haar vriendjes en vriendinnetjes. Als Femke thuis is, krijgt ze rond die tijd haar banaantje, of mangootje, wrijft ze daarna in haar oogjes en gaat ze lekker nog even een kleine anderhalf uur naar bed.

Vanmorgen moesten we rond half elf de deur uit voor een privé afspraak. Geen tijd dus meer om te slapen na de banaan. Ik dacht, hoe kan ik haar nou even zoet houden, want als ze echt moe wordt is ze niet happy en wordt het huilen geblazen. Meestal mag Femke wel 's morgens op kinder tv even naar Bumba kijken als ze bij ons op bed zit en wakker aan het worden is, maar daarna is het uit met de pret en wordt er met blokjes en puzzeltjes gespeeld. De tv is alleen voor het naar bed gaan nog even aan met een verhaaltje van Bumba.

Ik besloot een keertje opvoedkundig onverantwoord te doen. Vroeg in de ochtend heb ik Femke al voor de tv geplaatst. Heerlijk in haar groene Bumbo. En je ziet het: ze zit er relaxed bij!

Geen opmerkingen: