zondag 11 februari 2007

BUMBA!!

Femke is groot fan van Clown Bumba. Als ze aan de andere kant van de kamer zit en we zetten de dvd van Bumba aan verschijnt er een grote grijns op haar gezichtje en “sprint” ze kruipend naar de tv zodra de eerste tonen hoorbaar zijn van de begintune.

De liefde voor Bumba is ontstaan op het kinderdagverblijf. Als ik Femke ga ophalen wil het wel eens gebeuren dat de hele groep voor de tv zit en dat Bumba aanstaat. Alle kids zitten dan op de grond om de tv heen en zijn muisstil. We kwamen laatst in de supermakt de vader van Femke haar vriendinnetje Bibi tegen en we hadden het er met hem over. Hij zei: Bumba, geweldig! Als ik even rustig wil koken zet ik Bumba voor Bibi op en dan hebben we geen kind aan haar, ze vindt het prachtig!

In elke aflevering van Bumba gebeurt het dat de kindjes zitten te klappen vanwege een actie van Bumba of één van zijn vriendjes. Alle kindjes op de grond klappen dan mee, alsof ze zelf ook zwaar onder de indruk zijn van de goocheltruc die ze net hebben gezien. Femke doet hetzelfde thuis. Nou komt het grote struikelblok om uit te spreken, maar typen lukt nog net: Femke zit dan in haar Bumbo en kijkt naar Bumba. Bij de muziek swingt ze heen en weer en met haar rechtervoetje tikt ze nonchalant op de grond in de maat van de muziek. En het leuke is dat ze Bumba al associeert met het klappen. Bij de begintune begint ze al in haar handjes te slaan. Aan het eind staan alle circusartiestjes bij elkaar en zegt een stem”Dag Bumba, tot de volgende keer!” en dan zwaaien Bumba en zijn vrienden. Ook Femke zwaait dan vrolijk naar het televisiescherm. Geweldig om te zien.

Nu is het carnavalstijd. Ik was met vriendin Selma even in het dorp afgelopen donderdag, zo doken we ook even de Bart Smit in, om ideeën op te doen voor de verjaardag van Femke komende week. En wat denk je?! Tussen de verkleedkostuums van elfjes, piraten, heksen, dieren, en meer van dit soort, hing ook het pakje van Bumba. Wel in een véél te grote maat, maar toch. We konden het niet laten en hebben het pakje even over haar heen gelegd in de buggy. Ze besefte het nog niet echt, maar het zag er heel schattig uit.

Geen opmerkingen: