vrijdag 15 juni 2007

Floating Market & Bridge over the River Kwai


Vandaag via de Foating Market (100 km ten zuid westen van Bangkok) naar de bridge over the River Kwai gereden in Kanchanaburi. Een prima rit kunen we wel zeggen, nog luxer dan we ons hadden voorgesteld. We zitten in een grote luxe bus, met een eigen Thais sprekende chauffeur en een engelstalige vrouwelijke gids. Elke dag kunnen we zelf aangeven waar we heen willen en wat we willen zien. Ook kunnen we aangeven als we 's avonds nog ergens heen zouden wilen, want ook in de avond en nacht staan ze voor ons klaar.

Femke zit riant in haar eigen kinderstoel en wij op luxe stoelen die we kunnen verstellen en we hebben echt een panoramablik om ons heen, ideaal! Tot onze aankomst in Chiang Mai (aanstaande zondag) hebben we deze luxe en daarna zijn we weer op onszelf aangewezen.

De brug bij de River Kwai is heel dubbel vinden we beiden. Het is mooi om het te zien en zeker vanaf het restaurant waar we zitten hebben we een prachtig uitzicht, aan de andere kant is het verleden hier te vreselijk om te genieten van alles om ons heen. Morgen een zware dag, we gaan de graven bezoeken van de 2 oud ooms van Diederik, die beiden zijn omgekomen bij de bouw van de spoorweg. Vandaag om 16.00 heerlijk door naar ons nieuwe hotel, Felix River Kwai Resort, een prachtig hotel aan de over van de River Kwai. Lekkere dag, niet te zwaar voor de kleine omdat ze heerlijk slaapt onderweg in de airco.

Geen opmerkingen: