dinsdag 19 juni 2007

Chiang Mai

In Phitsanulok is werkelijk niet veel te beleven, dat scheelde ons weer wat in het volle programma van onze eerste vakantieweek. Hierdoor konden we namelijk lekker vroeg deze stad achter ons laten en doorrijden naar Chiang Mai.


De eerste dag (gistere dus) hebben we gewoon lekker wat rondgewandeld in de stad en een aantal "WATS" bezocht, Dat zijn hier eigenlijk wat de kerken in Nederland zijn. E zij er veel (zo'n 30.000 in Thailand) en eerlijk gezegd zijn we nu aardig uitgewat. Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan een Thai die trots is op alle 30000 wats en ook nog eens probeert duidelijk te maken dat de ene wat toch echt weer wat anders is dan de andere wat!!



Daarom vandaag de hele dag een excursiedag buiten de stad. En vanaf nu heet onze dochter niet alleen meer Femke meer, vanaf nu heet onze dochter Fearless Femke.

Vandaag zat ze ruim een uur op een enorme olifant (waar ikzelf enorm tegenop zag, BUT I DID IT!!), vervolgens heeft zen een half uur op een bamboo vlot gezeten. Ze noemen het Rafting, maar de rivier is 15 centimeter diep en het vlot wordt aangeduwd door een soort gondelier, haha! Al met al wel een hele ervaring voor de kleine meid.



Tot slot zaten we nog op een ossenkar, dus onze kleine meid is echt stoer en cool! Een avonturierster in spe!

Het was een geweldige dag en de natuur was overweldigend mooi. Ondanks dat je een toeristische toer doet met meerdere mensen en het olifanten-trainingskamp erg commercieel is zijn de mensen erg goed voor de dieren en leven ze in de natuur. En ik? Ik kan een vinkje zetten onder het hoofdstuk " olifanten". Nu de haaien nog ......

Morgen gaan we met de vroege middagvlucht naar Phuket, dan zit het meeste aan rondtrekken en excursies erop en gaan we genieten van stranden en palmbomen. We kijken er naar uit en gaan er heerlijk van genieten!

Iedereen al dank voor de leuke reacties op onze verhalen. Tot nader bericht! XX

Geen opmerkingen: