dinsdag 19 juni 2007

Ayuthaya & Phitsanulok

Vanuit Kanchanaburi heel vroeg vertrokken (8.00, zelfs voor ons vroeg!) om richting het noorden te gaan. Aangezien het te ver is om direct op een dag naar Chiang Mai te rijden hebben we op aanraden van Hans een overnachting in Pitsanulok geboekt, zodat we niet tien uur op een dag in de auto zitten met Femke. We beginnen in Ayuthaya, de oude hoofdstad van Thailand, daar zijn echt nog veel oude ruines te zien van een slordige 600 jaar oud. Tevens bezoeken we daar het zomerpaleis van de koning. Het gehele park deed ons een beetje denken aan de achtertuin van Michale Jackson, een grote efteling, met speelse muziek........

Een trotse papa met zijn kleine meisje, die nu echt steeds vaker wil lopen en zelfs je hand afschud als je haar vast wit houden. Zowel hierboven als hieronder is goed te zien wat voor soort bouwwerken het hier betreft. De Birmezen hebben hier zoveel jaar geleden ales gesloopt en gejat, op zoek naar schatten. De meeste boedhabeelden in de gebouwen zijn wel behouden zijn wel behouden gebleven.

Vanuit Ayuthaya rijden we door naar Phitsanulok waar we pas om 21.00 aankomen, gelukkig heeft Femke goed geslapen onderweg, zodat ze nog steeds goedgehumeurd was na zo'n lange dag!

Geen opmerkingen: