dinsdag 12 juni 2007

Bangkok Grand Palace

Foto komt later

Vandaag heerlijk uitgeslapen tot 9.30. Femke sliep nog steeds en we zijn rustig opgestaan voor we de kleine wakker hebben gemaakt. Ideaal dat tijdsverschil, ze slaapt lekker lang omdat het voor haar nog midden in de nacht is!

Even een snel ontbijt en toen met een taxi de stad in. We hebben een taxi rechtstreeks naar het Grand Palace genomen, wel zo makkelijk. Gister al genoeg gelopen zeg maar, haha! Die taxi's zijn een verhaal apart, ze bieden een goede vaste prijs zodat de meter niet aanhoeft, nou ons niet gezien! Ze begonnen met 500 bath (45 bath is 1 euro). Uiteindelijk 150 bath, maar we wilden nog steeds dat de meter aanging ipv een vaste prijs. Zo gezeurd zo gekregen: Zo kwamen we uit op 109 bath op de meter bij aankomst.... Sportgoedkoop eigenlijk, is nog geen 2,5 euro voor ruim 3 kwartier rondcrossen.

Vandaag is het een stuk warmer dan gister. Het is vochtig en een graad of 35. De bewolking ten opzichte van de strak blauwe lucht van gister maakt het een stuk warmer. Het paleis was enorm, alles van goud en het 1 nog groter en imposanter dan het ander. Wel erg indrukwekkend. Daarna weer aan de wandel geslagen. Nu zitten we even te lunchen in het backpackers district, gezellig en vol. Allemaal computers langs de rand, dus iedereen kan even zijn verhalen kwijt aan het thuisfront.
Voor de rest van de dag staan er nog wat bijzondere boedha's op het programma en een oversteek van de rivier. Wellicht nog een klein bezoekje aan Chinatown en dan weer heerlijk terug naar het hotel. Kunnen we alledrie weer even heerlijk de vieze grote stad eraf weken in het zwembadwater, haha!

Wordt uiteraard vervlogt... op een ander tijdstip met nieuwe verhalen! Wij gaan verder eten, Died aan de noodles en Ilse en Femke een cheesburger.......

Geen opmerkingen: