donderdag 23 juli 2009

Strand opschonen

Vandaag waren Diederik en Siebe aan het duiken. Ze vertrokken om 13.00 en Gem en ik bleven met de kinderen op het strand.

Terwijl we op het strand lagen, las Gemma een foldertje over Koh Tao. Meestal speelt ze op het strand, kasteeltjes bouwen, etc, maar nu was ze eens aan het lezen voro de afwisseling. Nadat ze het foldertje uithad liep ze langs de kustlijn, die nog ca 20 meter van onze bedjes verwijderd was en zag ik haar steeds op en neer lopen met afval, wat ze allemaal keurig op een stapeltje op het strand legde.

Wat bleek nou? Ze had gelezen over het afvalprobleem op het eiland en vond het zo zielig dat ale vissen eraan dood gaan, dat ze vond dat ze maar eens een goede daad moest verrichten.

En er lag aardig wat! Ik ben haar gaan helpen en ook de kinderen hielpen met het ophalen van stokken waarvan we ook gehoord hadden dat ze opgehaald zouden worden.

Om een uurtje of 15.30 kwamen 2 jongens met karren om alle verzamelde stokken op te halen en ook nog andere stokken op te halen waar we nog niet aan toe gekomen waren. Een andere man liep blij met een afvalbak naar de stapel plastic romel om alles er in 1x in te kunnen gooien. Jullie zien het, we hebben het beste voor met deze prachtige baai en hopen dat de kids dit nu ook weer meekrijgen!

Femke, Fleur en Boris helpen ook hard mee, Femke en Boris hierop de foto.

En Jelmer bekeek het allemaal eens rustig van een afstandje....

Geen opmerkingen: