woensdag 15 juli 2009

Thailand, eerste bericht. nu met foto's

Aankomst op Bangkok Airport, jullie kunnen begrijpen dat IEDEREEN naar onze moppies keek!

Inmiddels zijn we 5 dagen in Thailand en met wat we allemaal al gezien en gedaan hebben voelt het alsof we al meer dan een week weg zijn. We zijn na een prima vlucht (Jelmer was wat onrustig, maar we mogen niet mopperen) begonnen met 3 dagen Bangkok. De eerste dag gewend aan de stad en temperatuur, beetje gegeten, bij het zwembad gehangen en verder helemaal niets. De kinderen vonden alles al helemaal prima, aangezien ze lekker konden zwemmen in het hotel, dus dat was natuurlijk een prima start.

De tweede dag zijn we echt Bangkok gaan bekijken. Met een taxi naar de andere kant van de stad, een ervaring opzich, want waarom zou je 2 taxi's nodig hebben als 4 man best allemaal een kind op schoot kunnen houden in 1 taxi? Dus inclusief chauffeur zaten we met 9 man in een taxi, de voorrijkosten waren 36 bath (zo'n 75 cent). We snappen niet waarom die taxichauffeurs in NL zo klagen...), met een boot over de rivier richting Grand Palace, over een markt, Grand Palace (wat half gesloten was, dus werd ons na aankomst verteld dat we beter de dag erna terug konden komen...), de reclining boedha (liggende boedha van ca 26 meter lang). Dit allemaal met een buitentemperatuur van 38 graden! Vervolgens was het al 15.30 en zijn we snel naar het hotel terug gegaan voor een late lunch.
De eerste avond hebben we op het dakterras van het hotel gegeten, een super terras met mooi uitzicht over de stad. De tweede avond hebben we voor het buffet gekozen, anders werd het toch teveel voor de kinderen. De kinderen waren moe, maar hielden zich heel erg goed, echt super!

De derde dag zijn we dus alsnog naar het Grand Palace gegaan en zijn we erna met een Klong (boot met achteruitstekende vrachtwagemotor :-)) op pad gegaan. Daarna naar de shopping mall, want dat moet je natuurlijk gezien hebben als je in Bangkok bent. Alles was aanwezig, Prada, D&G, Chanel, LV, etc etc. Aangezien we de kinderen nu beloofd hadden dat ze frietjes mochten eten met iets lekkers, zijn we met hen beland bij Mos Burger, dus 3 tevreden smurfjes aan tafel. Jelmer at ook goed mee met een hamburger. Died en Siebe namen er zelfs nog 1, dus alle kinderen tevreden zeg maar! Died en Siebe brachten de kinderen naar bed en Gemam en ik zijn ruim 2 uur op pad gewewest om te shoppen op de marktjes rondom het hotel. Zonnebrilen van Chanel, tassen van LV en veel kleding gescoord en dat alles voor weinig geld. Het zal wel snel uit elkaar vallen, maar voor nu hebben we er veel lol van en het was heerlijk even samen met Gem op pad te zijn en even niet op te hoeven letten.

Gister morgen vroeg op, we werden om 6.30 opgehaald voor onze transfer naar Kanchanaburi. Klinkt erg, maar is nog erger als dit inhoudt dat je dan dus om 6.00 moet ontbijten en dat is nog een half uur eerder dan wanneer ik werk, dus NIET fijn! Maar goed, we waren wel lekker op tijd weg om op tijd bij de floating markt te zijn, dus dat was wel weer een voordeel.
Bij het naar binnenrijden in Kanchanaburi hebben Died en ik meteen bloemen gelegd bij het eerste graf dat we zouden bezoeken. Helaas kwam de regen met bakken uit de lucht vallen en mochten we eigenlijk de begraafplaats niet op. Alleen als je bloemen kwam leggen werd je toegelaten. Gelukkig maakten ze een uitzondering voor mij omdat ik foto's wilde maken van het bloemen leggen, dus ik mocht ook mee.
We zijn ook meteen naar het oorlogsmuseum doorgereden, waar ik het toch weer niet droog kon houden. Het grijpt me zo enorm aan, al die foto's en verhalen. De kinderen waren gelukkig lekker een beetje aan het spelen, maar de 4 volwassenen liepen stilletjes en onder de indruk door.
Siebe en Gemma hebben meteen ok 2 boeken gekocht met foto's en geschiedenis. Ze hebben ze gisteravond meteen uitgelezen.

Daarna naar de bridge over river kwai gereden, waar we bij een geweldig restaurant hebben gegeten. Leuk om te zien dat Died en ik dit helemaal ge-wel-dig vonden 2 jaar geleden (toen waren we ook in ditzelfde restaurant) en dat Siebe en Gemma hetzelfde vonden. Ze hebben hun ogen uitgekeken en na elke hap eten hoorden we wel kreten als" wauw, gaaf, indrukwekkend en genieten".

De kinderen keken hun ogen uit naar een bananenboom op het buitenterras (die overigens nep was...) en de vissen overal om het restaurant heen zwommen.

Vanmorgen iets later op, we vertrokken om 9.15. Eerst naar de 2e begraafplaast voor het bezoek aan het 2e graf. Gelukkig moch nu wel iedereen mee. Jelmer was alleen meer naar het 1e graf en nu mocht Femke de bloemen op het 2e graf leggen. We wisten nog ongeveer waar het was, maar moesten het uiteindelijk toch vragen. Wat bleek nou, we waren op zoek naar een mooie donkere grafsteen van de vorige keer, maar er zat (net als op een kwart van de andere stenen) een vervangende plaat op omdat de originele steen werd schoongemaakt. Nu dus een foto met een vervangende steen, de andere steen wordt binnenkort weer geplaatst.

Daarna door naar Hellfire pass, ook daar lang rondgelopen en gekeken. Niet te geloven dat de kinderen totaal niet klagen, ondanks dat het warm was en enorm vochtig, dus daardoor echt benauwd.

Toen zijn we doorgegaan naar de kleine (wij vonden ze enorm) prachtige watervallen. Alle kinderen met de voeten in het water en alleen maar dikke pret. Boris rende heen en weer op zijn slippers en Femke en Fleur stonden te poseren onderaan de waterval. Jelmer lekker pootje baden, even lekker afkoelen. Vervolgens door naar daar waar de trein over de brug rijdt, aangezien er binnen een uur een trein langs zou komen.
Daar weer heerlijk gegeten met prachtig uitzicht over een rivier en echte jungle.

Tot slot via een olifanten kamp teruggereden naar het hotel. Diederik en Gemma hebben met Femke ene olifantentocht gedaan. Fleur wilde eerst wel, maar toen toch maar niet, Boris wilde alleen als hij op een babyolifantje mocht (en dat mocht niet) en Siebe wilde sowieso niet. Ik was al geweest en ben dus bij de kinderen en Siebe gebleven. We hebben vanaf het terras naar de olifanten gekeken die in bad werden gedaan, wat de kinderen natuurlijk prachtig vonden, zeker toen ik ze wees op de enorme olifantenkeutels die in de rivier dreven.
We waren om 17.00 weer in het hotel en hebben allemaal ruim een uur gezwommen. De kinderen liggen nu allemaal een uur op bed en nu heb ik even tijd om een bericht op te stellen. Gemma zit hier bij me en we nemen er nog even een kopje koffie bij (een keer ipv een cocktail / biertje...).

We genieten enorm en hebben eigenlijk wel een beetje spijt dat we af en toe niet even een foto van Siebe en Gemma hebben gemaakt als ze weer eens met open mond ergens naar stonden te kijken. En geloof het of niet: Siebe heeft aangekondigd nog veel meer van Azie te willen zien en Gemma vind het zeker zo gaaf en leuk als ze verwacht had.

Femke geniet enorm van het spelen met Boris en Fleur en elke dag hebben de 3 ruzie wie er nu naast Jelmer mag zitten, zowel in de bus als bij het eten.
Ze eten goed, ze lachen veel, ze klagen niet en ondanks dat ze soms moe zijn zijn we alle 4 " rete-trots" op onze 4 boefjes!

Morgen eerst naar de Erawan watervallen en dan door naar Ayutthaya. Daar kijken we nog anderhalf uur rond en dan retour Bangkok. Vrijdag vliegen we om 8.15 naar het zuiden naar zon en strand!

We gaan nog veel meer genieten, meer verhalen volgen, hopelijk snel met foto's.
Dikke zoen van ons allemaal!

Normaal check ik nog op typefouten, maar dat doe ik deze keer pas als terug ben in NL. de PC is te traag en ik ben al een uurtje bezig....

Geen opmerkingen: