zondag 2 december 2007

Vol verwachting klopte haar hart

Vandaag was het zover, Sinterklaas kwam op bezoek bij het Holland Casino. Alle kinderen tussen de 2 en 9 werden opgetrommeld en de ouders mochten ook mee. Daar werden we allemaal om 10.30 ontvangen met koffie, thee, appelsap, chocomelk en Fristi. Ook lagen er grote schalen met cake en grote stukken banketstaaf en op alle tafels stonden grote borden vol spekjes. Voor de meeste kinderen moet dit hebben gevoeld alsof ze in de fabriek van Willie Wonka terecht waren gekomen. Onze Femke was nog net te klein om op de tafels en het buffet te kunnen kijken, dus die had niet in de gaten wat ze allemaal miste......

Vol spanning wachtten alle kinderen af. Er werd eerst een optreden gegeven door Circus Klomp, dus de kinderen vermaakten zich prima. Femke zat eerst even geduldig bij papa en mama, maar na een minuut of wat had ze het rustige zitten wel gezien. Ze stond vooraan, af en toe moesten we haar terug hengelen, omdat ze in de "piste" van spektakel terecht kwam. Na elk kunstje riep het publiek "JAAAAA!!!!!" en begon iedereen te klappen. Femke had snel door hoe dit werkte, en soms midden onder een act riep ze heel hard : "JAAAAA!" en begon ze in haar eentje alvast heel hard te klappen. Nou zijn wij natuurlijk bevooroordeeld, maar wij vonden dat vreselijk leuk en lachwekkend.

En toen de eerste pieten binnenkwamen mocht Femke al even op schoot tussen het publiek. Deze keer riep ze geen apie, maar gewoon Pietje en ze vond het allemaal machtig interessant.
Met open mond aanschouwde ze het geheel, ze was in een soort droom terecht gekomen met allemaal gezellige kindjes, zwarte pieten en heel veel pepernoten. En we kunnen jullie garanderen: Die lust ze!!

Geen opmerkingen: