zondag 2 december 2007

Al rules!

Afgelopen zaterdag Al Jarreau met de NDR Bigband in het World Forum Convention Center in Den Haag. Ik had al een paar maanden geleden kaarten geregeld en we gingen met John, Selma, Marc en Miranda.

Alwyn Lopez Jarreau, geboren op 12 maart 1940, dus al 67 jaar oud. Hij loopt heen en weer over het podium, in zijn eigen tempo, hij babbelt tussendoor, hij beweegt nog soepel met zijn heupen, genietend van de muziek. Al is geweldig, ik ben echt gek op de stem van die man, die "gummie-stembanden". Het was wel even wennen, want het tweede deel van de avond bestond uit nummers van Porgy & Bess, toch een geheel ander genre dan wat we van hem gewend zijn. Dit was goed, maar toch een stuk minder dan de echte oude hits, meer het Jazz genre waar wij zo van houden. Vonden wij dan... en wij waren met 6 personen, dus dat is een aardige meerderheid...

Het eerste deel van de avond was gelukkig wel waar we echt voor kwamen, mooie oude nummers en de pure acrobatiek met zijn stembanden waar hij zo goed in is. Hij bracht het ook allemaal erg leuk. Heette kinderen een speciaal welkom en zei dat hij enorm blij was dat ze naar deze muziek kwamen luisteren in plaats van voor MTV op de bank te zitten. Hij vond het leuk eens in deze tijd van het jaar in Nederland te zijn, ipv altijd in juli met het North Sea Jazz en hij kon het dan ook niet laten om minimaal 10x "Merry Christmas!" te roepen.

En wij? Na 2 cabaretvoorstellingen en deze geweldige avond wordt het wellicht ook eens tijd voor een balletvoorstelling en een koffieconcert, dan zijn we pas echt cultureel bezig :-).

Geen opmerkingen: