donderdag 20 december 2007

De feestdagen

Elk jaar stromen de kerstkaarten binnen en jarenlang hebben we meegedaan met het verzenden van de kerstgroet. Dit jaar doen we dat niet. Niet omdat we te beroerd zijn postzegels en dergelijke te kopen, maar met een hele andere gedachte, die verderop wel duidelijk wordt. Tevens hebben we GEEN uitzonderingen gemaakt, dus ook niet voor
  • allerbeste vrienden
  • aller-allerbeste vrienden
  • ouders
  • broers en zussen
  • overige familieleden
  • collega's
  • buren
  • mensen die geen internet hebben
  • chefs, managers, bazen en directieleden

Er komen elk jaar andere versies bij, zo begonnen we met een standaard kaart, vervolgens kregen we kaarten en sms-jes en tegenwoordig krijgen we kaarten, sms-jes, en e-cards, de beroemde kerstkaarten verstuurd over de mail.

Dit jaar van ons dus een nieuwe versie:
Via dit blog wensen we jullie allemaal hele gezellige en liefdevolle feestdagen met de mensen die jullie dierbaar zijn. Verder natuurlijk een knallende jaarwisseling, met veel gezelligheid en goede voornemens en een super gezellig en gezond 2008 gewenst!
Verder hebben we bij wijze van kerstgedachte "doe iets goeds voor een ander"een bedrag van 100 euro overgemaakt op gironummer 26000, tnv KWF, kankerbestrijding.
We hebben erg getwijfeld tussen een paar goede doelen, onder andere Pink Ribbon (strijd tegen borstkanker), het Rode Kruis en KIKA (KInderen KAnkervrij). Uiteindelijk is ons besluit op KWF gevallen, omdat zij ook de strijd leveren tegen borstkanker en kanker bij kinderen, het is een breder gebied, maar zeker net zo belangrijk!

Een stukje achtergrond in 3 regels:
Elk jaar komen er meer dan 65.000 nieuwe gevallen van kanker bij in Nederland. De verwachting is dat dit aantal oploopt tot 95.000 nieuwe gevallen in het jaar 2015. Eenderde van de patiƫnten bij wie kanker wordt geconstateerd is onder de 60.

Wat ons betreft mag dit briljante idee worden overgenomen, dus voel je niet bezwaard als je de komende jaren deze manier van kerstgroet van ons "steelt", sterker nog, we zouden het volkomen begrijpen. Uiteraard is elke vorm van kerstgroet welkom, dus ook die kaarten, sms-jes en mails blijven we leuk vinden!!

1 opmerking:

Anoniem zei

hallo lieve vrienden, zeker wij vinden dit een heel mooi gebaar! wij wensen jullie drieen prachtige feestdagen en een heel mooi en warm 2008 toe! dikke zoen van John en Sel x