maandag 9 april 2007

Weinlehrpfad in Nittel

Elk jaar op de zaterdag voor Pasen is er in de wijnvelden rond Nittel een Weinlehrpfad, oftewel een wandelroute waarbij je kennis kunt maken met de wijnen van de locale wijnhuizen. Het is een route tussen de druivenvelden door van ongeveer 1,5 kilometer, waarlangs 14 verschillende wijnhuizen met een proeftafel staan met hun wijnen van het afgelopen jaar. Bij aanvang van de route koop je een wijnglas voor een bepaald bedrag, dit is vervolgens de hele route jouw glas en kun je bij elke proeftafel laten vullen met verschillende wijn.

Ongeveer halverwege de route stond Marco namens hotel Nittelerhof met een BBQ. Een goede keuze, want als je inmiddels een wijnhuis of 7 gehad hebt zonder eten tussendoor, kun je best een stukje kip of worst vers van de grill hebben! Aangezien we "toevallig" in de buurt waren werd Died opgetrommeld Marco de hele dag te assisteren. Prima plan, want als Diederik iets leuk vindt zijn het dit soort dingen, dus voor hem een mooie manier om zijn verjaardag door te brengen.
En zo stonden de mannen in de brandende zon, heerlijk te kletsen en te 'Q-en', naast wijnhuis Friedenberg, die de heren van heerlijke Spätbourgonder voorzag. Ze hadden het sowieso goed geregeld, want samen met wijnhuis Friedenberg was er een band geregeld, recht tegenover hen, waardoor ze er ook nog lekkere live muziek bij hadden die ver door de velden droeg.


En de dames? Die liepen de route. Femke in de buggy en Esther en ik op ons gemak langs de wijnhuizen. Gelukkig voor Esther hebben een aantal wijnhuizen ook druivensap, want ondanks dat ze best af en toe even een slok nam bij een bepaald wijnhuis, moest ze zich natuurlijk gezien junior op komst wel een beetje gedragen....

Geen opmerkingen: