zondag 1 april 2007

Voor het eerst naar de dierentuin.

Vrijdagmiddag 30 maart. We hebben met mijn vader, Marian en Mike een huisje gehuurd voor een dag of drie in Drenthe. Ondanks het verzet tegen de labrador is dit wel een beetje burgerlijk, maar toch best leuk (niet te vaak...:-)).

Aangezien we pas om 15.00 het huisje in mogen en toch vinden dat we iets aan de vrijdag willen hebben, besluiten we om te beginnen met een bezoek aan de dierentuin in Emmen. Toen ik 7,5 maand zwanger was van Femke waren we in dezelfde dierentuin, maar dat zal ze wel niet meer weten, haha! Het is een best leuke dierentuin, niet al te groot, helemaal goed voor Femke haar eerste dierentuinbezoek.

Ze kijkt haar ogen uit, wijst naar de dieren en probeert de mini pinguïns te aaien die om de buggy lopen. Op het bordje bij de ingang stond dat we op moesten passen omdat de pinguïns pikken, dus we draaien de buggy behendig steeds weg als ze de snavels bijna raakt. Later komen we bij een soort van kinderboerderij, met ezels, bokjes en varkentjes. Wederom is Femke helemaal enthousiast. Ze wijst naar de dieren en lacht en kijkt haar ogen uit. Ze raakt meerdere bokken aan en heeft ontzettend veel lol. Als we deze ruimte verlaten zien we dat ook daar een bord stond, dat de bokken gek zijn op buggy’s en kinderhandjes .....

Gezien het enthousiasme (en vooral de afwezigheid van angst voor dieren) van Femke is het maar goed dat we de overige hokken niet in mochten, ik had niet graag gezien hoe ze een panter aan zijn staart had getrokken omdat ze vond dat hij op Brammie leek…..


Geen opmerkingen: