dinsdag 4 augustus 2009

Weer thuis.....

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten zitten we alweer een dag of wat in Nederland. Zaterdagochtend om 5.00 (Thaise tijd) werden we opgehaald bij het prachtige Sofitel in Hua Hin. Wel heel erg vroeg, maar de andere optie was de dag ervoor naar Bangkok reizen, wat ook niet ideaal is. Je moet dan een extra keer pakken en verkassen, en bent dus weer een halve dag kwijt. In dat geval waren we om 7.00 opgehaald zaterdag, dus die 2 uurtjes eerder opstaan leek ons een betere optie.

De vlucht vertrok om 10.55 uit Bangkok en na een prima reis zijn we om 18.15 Nederlandse tijd weer geland in Dusseldorf. Pa en Mike kwamen ons daar met onze eigen auto’s halen, dus via Doesburg (om hen weer naar huis te brengen) weer teruggereden naar Hilversum. Eerst natuurlijk in Doesburg even bijgekletst en een bordje pasta gegeten en daarna in Hilversum nog even bijgekletst met de ouders van Diederik. Toen we ’s avonds om 00.00 naar bed gingen waren we inmiddels dus een slordige 26 uur op, maar het ging nog steeds goed. We wilden bewust wakker blijven, zodat we na een goede nacht zondag weer in het Nederlandse ritme zouden zitten. Gelukkig werkte dat ook precies zo uit. Voor ons tenminste, Femke en Jelmer waren wel moe. Met name Femke was kapot en we hebben haar ook maar lekker een beetje laten hangen op de bank.

Jelmer had nog bij het naar bed gaan een enorme huilbui, maar na een neusspray en een zetpil heeft hij heerlijk geslapen.

We zijn zondag om 8.15 wakker geworden en hadden om 14.30 het hele huis aan kant en 4 wassen gedraaid. Ik heb in de namiddag de boodschappen voor de hele week gedaan (lang leve Albert Heijn die nu op zondag ook open is bij ons) en toen zijn we neergeploft. Femke zat voor zich uit te staren op de bank en wij hebben even de post doorgenomen en een boodschappenlijst gemaakt. Nog lekker geborreld en gegeten met de ouders van Diederik en wel op tijd naar bed gegaan, om 20.45……

Nu aan het nagenieten van de vakantie. Ik heb de foto’s al meerdere keren bekeken (het zijn er slechts 1240) en de eerste creditcard afschrijving is al binnen….. De kinderen zitten weer goed in het Nederlandse ritme en zijn gister alweer naar de opvang geweest. Een leidster had Femke verteld dat haar haren zo mooi zaten, dus ze vertelde vol trots dat een Thaise mevrouw dat had gedaan… Gelukkig zijn de vlechtjes goed te wassen, maar vandaag was echt de laatste vlechtjesdag!

Jullie zien het, de dagelijkse sleur zit er weer in. In Thailand wenden we binnen een dag aan het bestellen van een cocktailtje / biertje bij het zwembad en nu loopt alles alweer weer op rolletjes en in ben weer helemaal aan Nederland gewend. De huishoudelijke taken van boodschappen, koken en wassen gaan allemaal weer gewoon “smooth” na een werkdag in Amsterdam. Wat passen we ons toch overal snel aan.

Geen opmerkingen: