dinsdag 11 augustus 2009

Ik ga weer studeren!

Per september is het zover, ik ga weer studeren…. Mijn laatste studie rondde ik in 1996 af, dus ik moet bekennen dat ik het best een beetje spannend vind.
Ben al lange tijd bezig met het feit dat ik niet tot mijn 65e (help, 67e...) in het bedrijfsleven wil blijven. Wat ik nou wel wilde wist ik ook niet precies, tot ik ergens tegenaan liep.... Jelmer en ik zijn beide in behandeling geweest bij een Kinesiologe voor allergie onderzoeken. Hier hebben we allebei enorm veel baat bij en ik ben me steeds meer gaan verdiepen in Kinesiologie.

Kinesiologie (de leer van de beweging) is een therapeutische manier van werken waarbij gebruik wordt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en hoe deze balans weer hersteld kan worden.
Wij hebben de kinesiologie ervaring met allergieën, maar het draait zeker niet alleen om voeding en allergie. Ook zaken als Dyslexie, stress, slaapgedrag en overgewicht bij kinderen kunnen hiermee worden behandeld.

Ik heb toen het idee begon te spelen Gemma benaderd omdat ik dit ook zeker iets voor haar vindt. Ze was vanaf het begin erg enthousiast, met name omdat er ook specialisaties mogelijk zijn op het gebied van woordblindheid en ADHD, wat weer erg goed aansluit bij haar aandachtsgebied van de kinderopvang. We hebben besloten samen de studie te gaan volgen, wat volgens mijn eigen Kinesiologe erg leuk is, omdat je samen de studie doorloopt en elkaar als proefkonijn kunt gebruiken. Kunnen we elkaar dus assisteren en motiveren als het lastig wordt.

De studie bestaat het eerste jaar uit Medische Basiskennis. Tevens moet buiten school om Touch for Health (bestaande uit cursus 1 t/m 4) (acupressuur-, meridiaan- en reflexpunten) worden gevolgd. Elke maand 1 of 2 weekenddagen naar school en 4x in het eerste jaar een heel weekendprogramma voor Touch for Health 1t/m 4.
Het wordt pittig, maar ik heb zin om me er in te gaan verdiepen. Ik ben toe aan wat anders. En Diederik heeft het slim bekeken. Komt hij net in de leeftijdzone van een mogelijke midlife crisis, krijgt ie een eerstejaars studente in huis… haha!

Geen opmerkingen: