zondag 11 januari 2009

Sinterklaas bij Siebe en Gemma

In november kreeg Diederik het verzoek om het kinderdagverblijf van Gemma op zondag na Sinterklaas te verblijden met een bezoek. aangezien we thuis zelf de zaterdag sinterklaas hadden gevierd kwam dat prima uit, dus deal!


Om 12.00 waren we er, Femke ging met Boris en Fleur mee spelen aan de overkant en terwijl Gemma zorgde dat "Sinterklaas en Piet" er strak uitzagen heb ik met een buurvrouw snel even het huis versierd en de keukentafel gevuld met pepernoten, muizen, pietentaart, sinterklaastaart, limonade en andere heerlijkheden. De kinderen kwamen om 14.00 wat onwennig en nerveus binnen, maar zodra ze aan tafel zaten en zaten te smikkelen van de taart kregen ze steeds meer praatjes.

Tot er opeens heel hard op het raam boven werd gebonkt! Niemand durfde voorop naar boven, dus gingen we allemaal kijken. En wat bleek??? Sinterklaas en zwarte Piet stonden op het balkon met wel 3 enorme zakken kadootjes!

Boris vond het allemaal nogal eng, Fleur helemaal niet, die zat zelfs bij sinterklaas op schoot. Femke vond het ook niet eng en liep hand in hand met Piet door de kamer, maar op schoot bij Sinterklaas vond ze toch net te ver gaan. Alle kinderen kregen prachtige kadootjes en nadat we alles weer naar de keuken beneden hadden gedirigeerd konden we de woonkamer weer opruimen. Sinterklaas was dolblij dat zijn wenkbrauwen er weer afmochten en Piet was ook niet rouwig dat zijn maillot weer uitmocht...;-)

Op deze laaste foto kunnen jullie zien dat Siebe baalde dat de andere zwarte piet had afgezegd. Hij weigerde in te vallen, maar ging uiteindelijk toch om. Nu moesten zowel hij als Died aan de bak, haha!!!!

Geen opmerkingen: