woensdag 14 januari 2009

Enthousiaste Diederik

Ieder jaar al rond augustus begint Diederik iedere ochtend even de tv-zenders van onze Belgische vrienden te checken, of er al webcambeelden van wintersportgebieden zijn. Meestal beginnen die beelden ergens in oktober, maar het lijkt wel of hij ieder jaar eerder behoefte heeft aan de beelden van witte bergen met stoeltjesliften en mensen op de latten.

Eindelijk was het zover, de beelden verschenen en Diederik begon al te roepen dat we nu toch echt wel moesten gaan boeken! Maar goed, aangestoken door enthousiast manlief, keek ook ik op mijn vrije dagen 's morgens naar de beelden op tv. Afgelopen jaar durfde ik niet te skiën omdat ik zwanger was, dus deze winter slaan we zeker niet over!

Vier jaar geleden ben ik met Yvette een dagje naar Willingen geweest. Prima te rijden en nog leuk ook. Een paar leuke hellinkjes, verwacht er niet al te veel van, maar wel heel leuk om even in de stemming te komen en weer eens op de latjes te staan. Toen het heel hard ging vriezen en we zagen dat de hellingen wit waren en vol skiërs, hebben we snel een hotel geboekt en zijn we half december een weekend naar de sneeuw gegaan.
Dachten we....... helaas regende het die week 2 dagen, de zaterdag en de zondag..... De sneeuw regende dus van de hellingen af. Gelukkig heeft Diederik nog even met Femke op de latjes gestaan, ze vond het helemaal leuk. Maar aangezien het geen feestje is om in de regen onderaan de piste te staan ben ik met Jelmer lekker warm binnen gaan zitten bij de stube onderaan de helling. Daar hebben we nog lekker een midagmaal genoten en toen zijn we lekker even gaan chillen in het hotel.
Die avond hebben we heerlijk in een plaatselijk restaurant ouderwets (zoals het hoort in Duitsland) dikke schnitzels gegeten. Femke was helemaal in haar element omdat papa met haar ging swingen op Disco muziek (ik geef toe, ook met mama heeft ze gedanst) en op de één of andere manier smaakt een halve liter witbier altijd lekker op wintersport.....

De volgende dag regende het nog steeds en besloten we via Winterberg terug te rijden zodat we daar ook even konden kijken. We konden daar nog even lekker ravotten met Femke op de slee, maar verder vinden we beiden Willingen veel gemütlicher. Weten we voor de volgende keer dat we weer Willingen kunnen boeken, dat zal er nog wel van komen de komende maand. Na 3 uurtjes rijden heb je een hoop lol!

Geen opmerkingen: