maandag 2 juli 2007

Laatste hele vakantiedag

Morgen vertrekken we weer richting Nederland, dus vandaag is onze laatste hele vakantiedag in Thailand en nog steeds op het heerlijke Ko Tao. We beginnen de dag met een standaard uitgebreid ontbijtbuffet (hoewel we inmiddels een moord doen voor hollandse ontbijtjes met kilo's pindakaas en hagelslag ipv nasi, curry, noodles en eieren bij het ontbijt).



Na het ontbijt een prachtige wandeling over de punt van de baai waar ons hotel zit. Het is even afzien, zeker met een buggy, maar we slagen er toch in. Eerst een stuk over het strand, dat mogelijk is door de eb op dat moment. We trekken de buggy achter ons aan door het zand en Femke zit luidkeels te zingen achterstevoren op het strand. Vervolgens over een creatief aangelegde soort steiger / pier. Hier zitten zoveel hobbels en drempels in, dat we regelmatig moeten tillen, soms zelfs Femke en de buggy afzonderlijk van elkaar. Maar dan komen we werkelijk bij een prachtig strandje aan, in een kleine baai. Daar pauzeren we even en dan via een lange trap komen we weer een beetje op een weg uit die we weer kunnen volgen tot ons hotel. Deze wandeling kost wat moeite, maar levert veel prachtige uitzichten op!


Ruim 2 uur later komen we compleet bezweet weer terug bij het hotel voor een frisse duik in het zwembadwater (de zee is ook een optie, maar om die nou me 31 graden lekker verfrissend te noemen nee...).

En we genieten nog even van een heerlijke tiaise massage op de laatste vakantiedag. Dit is pure verwennerij, je betaalt 300 bath, dus ongeveer 6,50 euro. Voor dit bedrag krijg je een uur lang een heerlijke massage. Dit is echter wel resort tarief, want buiten de resorts langs de weg betaal je ongeveer een derde van de prijs. Leeftijd speelt geen rol zoals jullie hier kunnen zien.....





Maar goed, aan alles komt een eind, zo ook aan onze overheerlijke vakantie in Thailand. Morgen om 13.30 hebben we een transfer naar de pier, vanwaar de Catamaran (exact de Koegelwieck!) ons in 2 uur van Ko Tao naar Ko Samui brengt. Daar hebben we een transfer naar de airport om ons van Ko Samui naar Bangkok te vliegen. En dan.......jawel, dan weer luxe klasse naar Amsterdam. Wel even wennen weer denken we! Het volgende bercith op deze blog zal dus vermoedelijk weer gewoon van Hollandse bodem zijn.

Geen opmerkingen: