maandag 23 juli 2007

De Swarte Ruijter

In plaats van verjaardagscadeaus waar we allen ons hoofd over breken elk jaar, dit keer wat anders. Samen met Selma, John, Siebe en Gemma hebben we dit jaar besloten een weekendje weg te gaan en de cadeaus af te schaffen. En leuke locatie, met goed eten en lekker wijn, waar je vervolgens zo je bed in kunt rollen en ook nog kan uitslapen, aangezien de kinderen zijn uitgesloten van deelname!

Dit jaar als locatie de Swarte Ruijter in Holten (http://www.swarteruijter.nl/). Een prachtige locatie midden in de natuur. EN: alle kamers gelijkvloers, dus zelfs geen trappen meer als hindernis na het diner!

Begin van de middag hadden we afgesproken, Femke naar opa en oma gebracht, die om de hoek wonen in Borne, dus dat was handig geregeld. Bij aankomst waren we wel even verbaasd, want Siebe en Gemma waren er al, terwijl die toch meestal wat later zijn door wc-bezoeken, tanken, zoekgeraakte tankpassen en allerlei dat soort last minute stress acties…. Verder waren we alleen maar aangenaam verrast door de schitterende omgeving en locatie. Echt een enorme aanrader als je een weekend er helemaal uit wil!

We begonnen met de nodige droge witte wijntjes en biertjes met een heerlijke lunch op het schitterende terras in de volle zon. In de namiddag, na de bitterballen, dachten we dat het misschien wel gezond zou zijn dat we ook nog even een wandeling zouden maken. De bedoeling was even een half uurtje de benen strekken voor we weer zouden gaan borrelen en dineren. We verdwaalden echter, dus het half uurtje werd toch een kleine anderhalf uur. Even snel omkleden en toen hadden we natuurlijk echt wel weer een borrel verdiend!

Met even een klein frisje tussendoor werden we vervolgens verwelkomd bij het aperitief met een glas roze bubbels. Vervolgens in het superleuke restaurant een uitstekend 5-gangendiner met een paar lekkere flessen wijn.

Over het diner kan ik even opdreunen:
- goede gesprekken
- goed gezelschap
- lekker eten
- veel lachen
- heerlijke wijn
- koffie met veel chocolaatjes
- grappa en likeur
- nog even een biertje na, om de avond te rekken

Daarna allemaal naar onze kamers, die tegenover het restaurant in de tuin, dus heel dichtbij waren. We hebben allemaal prima geslapen en om iets na tienen hebben we nog heerlijk op het terras van ons ontbijt zitten genieten.

Na dit alles hebben we nog ruim 2 uur gewandeld bij de Holterberg, een hele mooie natuurplek met veel prachtige heide en bossen. Na de lunch, wederom weer op een terras, namen we afscheid. We hebben genoten van het mooie weer en toen we in onze auto’s stapten begon het te regenen. Beter konden we het niet treffen met het weer!
En al was het een aardig prijsje voor 2 dagen, volgend jaar wederom geen cadeaus voor ons zessen van elkaar. We gaan er weer een weekend tussenuit, sommige tradities moet je erin houden! Lieve vrienden, dank voor dit wat mij betreft superweekend!


Geen opmerkingen: