woensdag 18 november 2009

Culinaire marathon, foto's volgen nog

Afgelopen zaterdag weer naar Nittel geweest. We kregen een uitnodiging voor de :

Culinaire Marathon
Een zeer exclusief arrangement...
Een zeer exclusief arrangement. Slechts 15 kamers in Hampshire Moselhotel – Nitteler Hof beschikbaar voor een bijzondere mogelijkheid om het wijnseizoen af te sluiten. U bent op 1 avond bij 7 wijnboeren te gast en de marathon wordt afgesloten met een bruisende wijnparty.

Het principe……
Op zaterdag wordt u ontvangen met een glas feestelijke sekt bij Weingut Sonntag. Na het startschot worden de gasten verdeeld over 6 verschillende wijnhuizen. Het voorgerecht wordt geserveerd met een heerlijke, bijpassende wijn en vervolgens vertrekt u naar de volgende wijnboer voor de soep. Daarna verder voor het verrassende pauzedrankje, hoofdgerecht etc. Uiteindelijk zijn we weer retour bij Weingut Sonntag waar we een herinneringsmedaille voor deze unieke tocht krijgen. Het wijnfeest gaat nu echt beginnen, met muziek en een drankje wordt het nog gezelliger en we feesten door tot in de kleine uurtjes.
Het kledingvoorschrift voor deze avond is een jasje en een dasje, witte sokken en natuurlijk flitsende sportschoenen!
We hadden afgesproken samen met John en Selma te gaan, maar onverwachts (niet echt, ik had zoals gewoonlijk weer eens een heel sterk voorgevoel) waren Siebe en Gemma er ook. Zo zaten we dus rond 14.30 al aan de flessen sekt en witte wijn en zijn we ons om 16.30 gaan omkleden om een beetje te voldoen aan de kledingvoorschriften.
De avond verliep supergoed en gezellig. We waren met een groep van ca 25 man vanuit het hotel, met Marco als coach. Rek- en strekoefeningen dus en een hoop gekke gezelligheid. de andere groepen waren een stuk rustiger, dus we zaten wel in de juiste groep, haha!
Bijna aan het eind van de avond kregen we nog een voucher voor een energiedrankje, dat heb je natuurlijk wel nodig op zo'n avond, je loopt toch zeker een slordige 420 meter. We leverden onze vouchers in en kregen als energiedrank een zelf gebrouwen schnappes van ik denk ongeveer 40%... de laatste meters konden we dus bijna achteruit lopen, maar dat mocht de pret niet drukken.
En dan te bedenken dat het weekend nog bijna in het water viel. De vader van Diederik werd vrijdag weer in het ziekenhuis opgenomen en daar zouden de kinderen heen. Ik belde naar Doesburg en gelukkig waren mijn vader en Marian zo superlief om de kinderen het weekend over de vloer te willen hebben. Zo konden we toch genieten van het heerlijke weekend! (Thanks dus!! :-))

Geen opmerkingen: