maandag 21 april 2008

Dagje dierenpark Amersfoort - II

Even een korte pauze om te wachten op paard en wagen. Er gaat een paard met wagen door een stukje van de dierentuin en dat is natuurlijk voor de kids best wel even leuk. En Femke had geen zin om te staan wachten, dus dacht ze: "ik klim over het hekje en ga daar lekker op een boomstammetje zitten...".

Moeder en dochter in de wagen......

Fleur was lekker in de grote speeltuin aan het spelen. Waar Femke en Boris enkel nog een beetje in het zand konden spelen en op een "wipkip" konden zitten zagen we dat Fleur al een echte klimgeit is. Ze klom stoer op alle toestellen en met haar tong uit haar mond van inspanning was geen touwbrug te lang of te hoog. Stoere meid hoor!

Leuk was trouwens dat toen we de hyena's zagen, Fleur er naar toe liep en riep: "Kijk, Irena's!!!"
Na het klimmen en klauteren was het echt tijd voor een terrasje. We zaten heerlijk in de zon en kwamen Yvette en Paul nog tegen die er met vrienden zaten. Fleur, Boris en Femke wilden helemaal niet zitten, ze bleven heen en weer rennen en overal mee spelen, uitrusten kan thuis ook wel weer zullen ze gedacht hebben.

En naast de paard en wagen moesten we natuurlijk ook nog even in het treintje. De kinderen keken hun ogen uit en Gemma en ik zaten een beetje dubbelgevouwen in de kleine wagentjes. aan Fleur en Femke is inmiddels al te zien dat ze aardig moe beginnen te worden, een beetje een dromerige blik en witte gezichtjes, maar ze wilden NOG NIET NAAR HUIS!

Vlak voor de uitgang is nog een speeltuin voor de wat kleinere kinderen. De speeltuin met speeltoestellen was wat te veel van het goede voor Femke en Boris, maar hier konden ze nog even flink ravotten. Schommelen, in een draaimolen (ik wilde ook!), wip-wappen, en heen en weer rennen. Boris vond de draaimolen een beetje griezelig, dus hij deed voor de zekerheid zijn vingers maar in zijn oren.....


En om de feestdag nog helemaal compleet te maken eindigden we met popcorn. Dit was echt bij de uitgang, dus al knabbelend strompelden we na ruim 6 uur drukte en gezelligheid naar de auto.

Eenmaal bij ons thuis in Hilversum om 17.45 heeft Gemma alledrie smurfen in het bad gezet en de pyjama's aangetrokken. Ik heb in die tijd de snijbonen gekookt, vissticks gebakken en frieten in de frituurpan gegooid. Toen ze beneden kwamen konden ze zo aanschuiven. Erna lekker slapen en nadromen van de olifanten, apen, treinen, paardenwagen, speeltuin en alle overige geweldige indrukken van die dag. De mannen waren inmiddels ook weer terug, dus "de volwassenen" konden even lekker bijkletsen en op hun gemak genieten van een rustige maaltijd........

Geen opmerkingen: