woensdag 17 oktober 2007

Vriendje Bram

Femke is al vanaf het begin gek op onze rode theemuts Bram. Overal waar hij gaat achtervolgt ze hem en ze roept hem ook echt de hele dag door. Als ze op de creche Dikkie Dik voorlezen, corrigeert ze de leidster, want het is niet Dikkie Dik, het is Brammie.
Soms is het wel eens lastig, want alle katten die ze ziet lopen noemt ze Brammie en rent ze heen. Bram doet niemand kwaad, maar niet alle katten zijn even gek op kleine drukke kindjes, dus ik moet haar echt regelmatig tegen haarzelf in bescherming nemen als ze weer eens denkt dat ze een vreemde kat in zijn gezicht kan prikken of aan zijn staart kan trekken.....

Als ze thuiskomt gaat ze eerst even in gesprek met Brammie in de keuken. Ze loopt rustig 30x op en neer van het brokjesbakje naar Brammie (zie bovenste foto) om hem één voor één brokjes te voeren. Op een gegeven moment zit Bram zijn buik echt wel vol en wordt Bram natuurlijk een beetje gek van het drukke gedrag van onze dochter en dan gaat hij aan de wandel. Maar denk maar niet dat dat Femke afschrikt. De snelheid waarmee ze hem onder de tafel en stoelen door achtervolgt is goed te zien op de onderste foto (en nog net de achterkant van Bram op de foto).
Het resultaat is dat Brammie uiteindelijk naar boven vlucht en lekker ergens onopvallend gaat liggen slapen, maar ze zijn wel echt gek op elkaar!

Geen opmerkingen: