dinsdag 15 juli 2008

Jelmer 5 weken oud: Groter en zwaarder

Vanmorgen moesten we voor het eerst met Jelmer naar het Consultatiebureau, of zoals wij het afwisselend noemen:
- Constipatiebureau
- Concentratiebureau
- Constenatiebureau
Anyway, we moesten erheen, dus we hebben ons braaf gemeld om 9.15.

Zoals ook alle bezoeken met Femke beginnen ze met wegen en meten en Jelmer, die vandaag exact 5 weken oud (jong) is is inmiddels 58 cm lang en weegt 5140 gram. Of hij al erg gegroeid is weten we niet helemaal pecies. Kinderen worden tegenwoordig niet meer gemeten bij de geboorte, wegens mogelijke schade aan de heupjes, dus de 52 cm op het geboortekaartje hebben we maar gegokt... Hij lijkt wel een stuk groter, maar dat komt ook omdat kinderen zich de eerste weken "afrollen" zoals ik dat altijd noem. van de babyhouding in de buik die ze de eerste weken nog hebben gaan ze zich steeds meer uitrekken, dus daardoor lijkt het waarschijnlijk of ze veel harder groeien dan ze in werkelijkheid doen.

Wel is Jelmer inmiddels een stukje zwaarder geworden, hij eet dus goed! BIj de geboorte was hij 4360 gram, een paar dagen erna was hij 2 ons afgevallen en zat hij op 4160 gram en nu inmiddels 5140, op 20 gram na dus al een kilo erbij!

En dat is natuurlijk niet raar als je bedenkt dat Jelmer de hele dag een beetje zo ligt te loungen op de bank, een beetje drinkt, slaapt, zijn luiers vult en weer opnieuw eet en slaapt.....

Geen opmerkingen: