zaterdag 14 juni 2008

Grote zus

Met de geboorte van Jelmer kreeg Femke een nieuwe titel en nieuwe rol, namelijk die van "Grote Zus". Weken voor de geboorte had ze het er al over en iedere ochtend wilde ze even in de wieg kijken of de baby er al was. Vervolgens liep ze onze slaapkamer op, tilde de deken aan mijn kant op en zei: "Baby nog in de buik he?"

De ochtend dat Jelmer geboren is ging Diederik haar halen op haar kamertje en vertelde haar daar dat de baby er nu was. Ze rende bijna de zoldertrap af en riep op elke trede: "Baby nu uit de buik he?!", helemaal enthousiast. Eenmaal onze kamer oplopend waar ze de baby zag liggen bij mama werd ze iets stiller. Ze keek verbaasd naar mama en liep vervolgens de kamer weer af, zonder echt even de baby te bekijken. Toen tante Yvette en oom Paul als eerste kraamvisite kwamen zei ik tegen haar dat ze maar even moest vertellen dat ze nu echt een broertje heeft. Ze knikte ja.
DUS: De deur ging open - Yvette en Paul kwamen binnen - Femke keek ze stilletjes aan - ik zei: zeg het maar...... - Femke wees naar haar knie en riep: "Kijk! Ikke pleister!"

Aangezien er genoeg te doen was en ik wegens veel bloedverlies 6 uur plat moest, ging Femke die dag wel gewoon even naar de creche. Ze werd uiteraard wel eerder opgehaald dan normaal en kreeg van iedereen kadootjes, dus dat gedeelte van het zus worden vond ze allemaal erg interessant. Maar de baby een kus geven ho maar! Dat gaat toch echt te ver en tot op vandaag gaat er net een kusje op de hand van baby af, maar meer ook niet. Wel is ze steeds meer geinteresseerd en wil ze elk uur toch zeker even bij de baby kijken. En samen met mama met de baby op bed is heel erg leuk.....althans, voor 10 seconden, dan wijst ze naar de wieg en zegt: "Baby nu daarin hè?!"

Al met al gaat het elke dag een beetje beter. De baby mocht voor het eerst even op schoot. Met zijn naam heeft ze echter nog wat moeite. In plaats van 'Jelmer' zegt ze 'Jammer', en ik denk dat ze bedoelt dat ze het jammer vindt dat ze aandacht moet delen, ondanks dat ze stiekem toch wel een beetje gek op haar broertje aan het worden is!

Geen opmerkingen: