maandag 27 oktober 2008

Benauwd Jelmertje

Ons arme mannetje was een paar dagen heel erg benauwd. In de loop van zondagavond werd het steeds erger en de nacht van zondag op maandag hebben we amper geslapen, omdat we vrijwel de hele nacht op de kamer van ons kleine mannetje hebben gezeten, die zo hard moest werken om te ademen.

Maandagochtend is Diederik meteen naar de huisarts gegaan. Hij belde om kwart over acht en kon gelukkig meteen om half negen terecht. Daar werd hij eigenlijk meteen naar het ziekenhuis verwezen.

Na 3 uur onderzoek en inademing van ventolinverneveling via zuurstof, mocht ons mannetje weer mee naar huis. Hij heeft het RS-virus, een zwaar griepvirus dat bij hele kleine kindjes en bij bejaarden op de luchtwegen werkt. we moeten hem heel goed in de gaten houden (maar dat doe je automatisch al als hij zo benauwd is en vreselijk moet hoesten) en in geval van twijfel of verslechtering meteen terug naar het ziekenhuis.

Voor nu moeten we hem dus extra veel knuffelen en heel veel extra liefde geven. Died en ik hebben meteen de hele week vrij geregeld, om en om, ik maandag en dinsdag en Diederik maandag, donderdag en vrijdag. De woensdag ben ik sowieso altijd al. Hopelijk knapt onze kleine man snel weer op!

Geen opmerkingen: